​Hvad betyder miljøcertificeringerne?​

​Læs her på siden: Hvad betyder miljøcertificeringerne på stofposerne, og hvad indebærer en certificering på disse materialer, som poserne er lavet af?
Det har vi samlet et overblik over, så du kan blive bevidst om dit valg af materialer. Det kan være vigtigt for dig selv, eller for den profil, som jeres virksomhed, forretning, forening, institution eller lign. vil signalere.

Er poserne dyrere, når de har en miljøcertificering?

Ja, det kan de godt være, afhængig af typen af certificeringen. En af de dyreste certificeringer er GOTS, som er et uafhængigt mærke med en af de mest omfattende kontrolkæder i verden. Hvis man skal bevare sin certificering, kræver det løbende certificeringskontroller af uafhængige kontrolpersoner i produktionen. Det koster tid og penge, og det vil prisen på posen naturligvis afspejle.

Hvor finder jeg poserne med certificeringerne?

Det gør du her, hvor vi har lavet et samlet overblik HER, men har du specifikke ønsker, så kontakt os!

GOTS PoseTrykkeriet.dk

​GOTS certificering

Global Organic Textile Standard (GOTS) er anerkendt som verdens førende forarbejdningsstandard for tekstiler fremstillet af organiske fibre. Inspiceret af Control Union, GOTS-certifikatet definerer miljøkriterier på højt niveau langs hele forsyningskæden for økologiske tekstiler og kræver også overholdelse af sociale kriterier.

Kilde: www.global-standard.org

Oeko-Tex. PoseTrykkeriet.dk

Oeko-Tex certificering

OEKO-TEX® Standard 100 er en produktcertificering, som stiller krav til indhold af kemiske stoffer, der er – eller mistænkes for at kunne være – skadelige for vores helbred. OEKO-TEX® er verdens førende sundhedsmærkning for tekstiler og kendes på mærket ’Tiltro til tekstiler’. Mærket viser, at varen er testet og godkendt ud fra de krav, den internationale OEKO-TEX® forening har stillet.

Kilde: www.okotex.dk/standarder/standard-100

SA-8000-PoseTrykkeriet.dk

​SA8000 certificering

SA8000-standarden er baseret på internationalt anerkendte standarder for anstændigt arbejde, herunder verdenserklæringen om menneskerettigheder, ILO-konventioner og nationale love. SA8000 anvender en ledelsessystemtilgang til social præstation og lægger vægt på løbende forbedringer:

 • Børnearbejde
 • Tvangs- eller tvangsarbejde
 • Sundhed og sikkerhed
 • Foreningsfrihed og ret til kollektive forhandlinger
 • Forskelsbehandling
 • Disciplinær praksis
 • Arbejdstimer
 • Vederlag
 • Styringssystem

Kilde: www.sa-intl.org

Code-of-Conduct PoseTrykkeriet.dk

Code of Conduct certificering

Sælger og enhver af dennes underleverandører skal fungere i fuld overensstemmelse med gældende love og regler i de lande, hvor de opererer. I henhold til gældende love og regler er det forstået, men ikke begrænset til dem, der vedrører menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, socialt ansvar og miljøbeskyttelse.

Læs om Code of Conduct her

EU-EcoLabel-PoseTrykkeriet.dk

EU Ecolabel certificering​

Certificeringen er etableret i 1992 og er anerkendt i hele Europa og på verdensplan. Det er et EU-miljømærke, der tildeles produkter og tjenester, der opfylder høje miljøstandarder gennem deres livscyklus: fra råvareudvinding til produktion, distribution og bortskaffelse. EU-miljømærket fremmer den cirkulære økonomi ved at tilskynde producenterne til at generere mindre affald og CO2 under fremstillingsprocessen. EU Ecolabel-kriterierne tilskynder også virksomheder til at udvikle produkter, der er holdbare, nemme at reparere og genanvende.

Kilde: www.ecolabel.eu

Global-Recycle-Standard PoseTrykkeriet.dk

GRS (Global Recycle Standard) certificering​

GRS er en international, frivillig, komplet produktstandard, der opstiller krav til tredjepartscertificering af genbrugsindhold, varetægtskæde, social og miljømæssig praksis og kemikalierestriktioner. Målet med GRS er at øge brugen af genbrugsmaterialer i produkter og reducere/eliminere skader forårsaget af dets produktion.

GCL Internationals akkrediterede anvendelsesområde for GRS inkluderer:

 • indhold af genbrugsfibre i tekstilprodukter
 • indhold af genanvendt metal i metalprodukter
 • indhold af genbrugsplast i plastprodukter
 • indhold af genbrugspapir i papirprodukter

Kilde: www.gcl.uk/certification/global-recycle-standard-grs

Global-Recycle-Standard PoseTrykkeriet.dk

REACH

Hvis du fremstiller eller importerer et ton kemiske stoffer eller derover om året i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde, EØS, skal du registrere det i REACH-databasen. REACH står for Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals (registrering, vurdering og godkendelse af samt begrænsninger for kemikalier).

REACH-forordningen gælder for alle kemiske stoffer, uanset om de bruges til fremstillingsprocesser eller til daglige gøremål, f.eks. i maling, rengøringsprodukter, tøj, møbler eller elektriske installationer. De fleste virksomheder i EØS er derfor omfattet af forordningen.

Stoffer, der ikke er registreret, må ikke markedsføres eller bruges.

Kilde: https://europa.eu/youreurope/index_da.htm